bijbel

 
Zoeken.nl - Zoek in alle zoekmachines
Cabla - Maak zelf ook een kabel over Bijbel
Op zoek naar Bijbel? - Zoek Bijbel in alle zoekmachines
Start een campagne - jouw website over Bijbel, direct in beeld
 
Home
 
Nieuw bericht
 
Forum info
 
Zoeken
 
 Onderwerp
toevoegen aan favorieten lijst Bijbel > Forum > Actualiteit > 1 op de 6 Predikanten geloven niet in God
  Fantoom  1. Geplaatst op 13 mei 2010 om 17:25 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

Beminde Gelovige en Ongelovige,



Eén op de zes predikanten, zo bleek onlangs uit onderzoek, weet niet of God bestaat. Ook de Zeeuwse dominee Klaas Hendrikse ontkent het bestaan van God. „Het komt zoals het komt, tragiek ligt altijd op de loer, en er bestaat geen God die mensen behoedt voor tegenslag en verdriet.

Lees het hele artikel op onderstaande link.
http://www.trouw.nl/opinie/letter-en-geest/article1259789.ece


Zal het komen omdat de Bijbel een boek is dat is samengesteld door mensen zoals Dictator Constantijn en de Kerkvaders? Het is niet zo vreemd dat Theologen die verstand hebben over de geschiedenissen van de kerk en de bijbel geen geloof hebben in die God die de Bijbel verkondigt en de vreemde tegen strijdige theologische verhandelingen en de transformatie van het joodse monotheisme naar de Heidense Drie-eenheid van Constantijn Farao?



Vriendelijke Groeten,
Fantoom.

  Fantoom  2. Geplaatst op 14 mei 2010 om 13:56 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

Beminde gelovige en ongelovige.



Ook vrouwelijke religieuzen schuldig aan seksueel misbruik

Gepubliceerd: 22 april 2010 11:47 | Gewijzigd: 7 mei 2010 14:58
Door onze redacteur Joep Dohmen
Rotterdam, 22 april.

Ook vrouwelijke religieuzen hebben zich schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van kinderen die aan hun zorgen waren toevertrouwd. In de affaire rond het seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk gaat het tot nu toe niet of nauwelijks over nonnen en meisjes. Alle aandacht gaat naar mannelijke daders en slachtoffers.


Sinds eind februari informeerden 29 vrouwen NRC Handelsblad en de Wereldomroep over misbruik binnen kerkelijke instellingen. Tien vrouwen melden misbruikt te zijn door een priester of broeder. Negentien vrouwen getuigen over misbruik en mishandeling door vrouwelijke religieuzen. Van alle meldingen over ‘nonnen’ gaat 40 procent over kindermishandeling.

Lichamelijkheid

Lichamelijkheid en tederheid werden in kindertehuizen en gestichten van zusterordes zoveel mogelijk genegeerd, volgens de getuigenissen. Er hing in de regel een hardvochtig en repressief klimaat. Dat leidde tot vernederingen en bruut geweld, soms met sadistische trekjes.

Snauwen, slaan, hard bij de arm pakken en voor het minste of geringste de hoek in. Dat kwam in de jaren vijftig en zestig vaker voor. Opvoedkundige ideeën uit die tijd lieten corrigerende tikken en lijfstraffen toe. Niet alleen op school, ook thuis.

Seksueel misbruik

Het gros van de meldingen over nonnen gaat echter over seksueel misbruik en normoverschrijdend geweld. Ook voor de normen uit die tijd.

Het was in veel kindertehuizen bruut geweld, zonder dat de Kinderbescherming optrad. Een van de meldingen schetst bijvoorbeeld hoe in De Kollenberg in Sittard, een kindertehuis voor weeskinderen, twee schreeuwende Duitse karmelietessen een kind van vijf in een houdgreep hadden en het dwongen koude havermoutpap op te eten. Klappen op het achterhoofd, een non die de mond met geweld opentrok en de neus dichtkneep. De pap die naar binnenging, en weer naar buiten kwam. Waarna het braaksel opgegeten moest worden, en het tafereel zich herhaalde. Met nog meer geschreeuw en gehuil.


BRON: http://www.nrc.nl/nieuwsthema/misbruik_kerk/article2529845.ece/Ook_vrouwelijke_r
eligieuzen_schuldig_aan_seksueel_misbruik



Vriendelijke Groet,
Fantoom

EDIT:
Dit bericht is gewijzigd door: Fantoom op 14 mei 2010 om 13:57:12




Ga naar:
Om Startkabel.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies:Prima, deze melding niet meer weergeven
X