bijbel

 
Zoeken.nl - Zoek in alle zoekmachines
Cabla - Maak zelf ook een kabel over Bijbel
Op zoek naar Bijbel? - Zoek Bijbel in alle zoekmachines
Start een campagne - jouw website over Bijbel, direct in beeld
 
Home
 
Nieuw bericht
 
Forum info
 
Zoeken
 
 Onderwerp
toevoegen aan favorieten lijst Bijbel > Forum > Actualiteit > Tekenen eindtijd part 2
  Nina  1. Geplaatst op 12 juli 2009 om 19:57 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

de Paus is de profetie (het eerste beest Daniel) aan het vervullen. Lees en waak.

Van onze correspondent Eric Arends
ROME -
De mondiale economische crisis is het gevolg van onethische geldhandel, ‘zonder gevoel voor God’, meent paus Benedictus XVI.

Het idee dat de economie vrij moet zijn van ‘invloeden van morele aard’, heeft mensen aangezet tot een ‘vernietigende wijze van misbruik’.
In zijn nieuwe encycliek Caritas in veritate (‘Liefdadigheid in waarheid’) neemt paus Benedictus XVI in felle termen stelling tegen de hardvochtige uitwassen van de moderne economie en de mondialisering.
‘Werknemers in de financiële sector moeten het ethische grondprincipe van hun activiteiten herontdekken’, schrijft de kerkvorst in zijn derde zendbrief, die veel katholieken zien als een actuele pauselijke leidraad voor hun denken en doen. ‘Als het gemeenschappelijk welzijn niet het uiteindelijke doel is, dreigt het streven naar winst rijkdom te vernietigen en armoede te creëren.’
In 127 pagina’s presenteert de pontifex zich opnieuw als een zelfverzekerd leider. Maar waar hij dit optreden in het recente verleden paarde aan een aartsconservatieve kijk op de wereld, laat hij dat nu vergezeld gaan van ideeën die de gemiddelde anti-globalist ronduit vrolijk zullen stemmen.
Zo roept Benedictus op tot een herwaardering van de mondialisering. Hij is voorstander van internationale handel, zo lang daarbij de mensenrechten worden gerespecteerd. Wanneer de ‘stoornissen’ zijn weggenomen, bestaat zelfs ‘de mogelijkheid van een omvangrijke herverdeling van de rijkdom’. Deze progressieve kijk op de internationale economie gaat, vanuit Benedictus’ perspectief, overigens volstrekt logisch samen met een verbod op condoomgebruik; alles komt immers voort uit zijn interpretatie van Gods woord.
Om die reden schaart de paus zich ook vierkant achter de duizenden migranten uit de Derde Wereld die op zoek naar werk naar het Westen komen. ‘Het blijft een feit dat buitenlandse arbeiders een duidelijke bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van het gastland, alsook aan het land van herkomst. Het is duidelijk dat deze arbeiders niet mogen worden gezien als goederen.’
Ook roept de paus op tot spoedige hervorming van de Verenigde Naties tot ‘een echte mondiale politieke autoriteit’, zodat werk kan worden gemaakt van ‘het idee van een familie van naties’.
De Amerikaanse Vaticaan-watcher Thomas J. Reese wijst erop dat Benedictus in zijn sociale rondzendbrief ‘linkser is dan bijna elke politicus in Amerika’


Ga naar:
Om Startkabel.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies:Prima, deze melding niet meer weergeven
X