bijbel

 
Zoeken.nl - Zoek in alle zoekmachines
Cabla - Maak zelf ook een kabel over Bijbel
Op zoek naar Bijbel? - Zoek Bijbel in alle zoekmachines
Start een campagne - jouw website over Bijbel, direct in beeld
 
Home
 
Nieuw bericht
 
Forum info
 
Zoeken
 
 Onderwerp
toevoegen aan favorieten lijst Bijbel > Forum > Actualiteit > Tekenen eindtijd!
  Nina  1. Geplaatst op 12 juli 2009 om 19:57 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

voor christenen die de boeken Daniel+Openbaring (de visioenen) niet begrijpen bekijk www.666truth.org of www.amazingfacts.org

Paus wil wereldorganisatie met echte autoriteit

--------------------------------------------------------------------------------

VATICAANSTAD - Paus Benedictus XVI wil dat er een nieuwe wereldorganisatie „met echte tanden” komt. Die moet werken aan het herstel van de wereldeconomie en voorkomen dat de ongelijkheid in de wereld verder toeneemt.
De paus ondertekent de dinsdag gepubliceerde encycliek Caritas in veritates (Naastenliefde in waarheden). Foto: EPA
De paus deed zijn oproep in de dinsdag door het Vaticaan gepubliceerde encycliek Caritas in veritate (Naastenliefde in waarheid). De kerkvorst gaat in zijn nieuwe werkstuk onder meer in op de effecten van de globalisering. Benedictus stelt dat de Verenigde Naties en economische en financiële instanties moeten worden hervormd.
Volgens hem is er dringend behoefte aan „een echte politieke wereldautoriteit”. Die zou de wereldeconomie moeten regelen en economieën die door de crisis zijn getroffen, nieuw leven moeten inblazen. Zo'n autoriteit zou universeel moeten worden erkend „en moeten worden uitgerust met effectieve macht om de veiligheid voor iedereen te verzekeren”, aldus de paus.
Die nieuwe wereldautoriteit krijgt een uitvoerig takenpakket, als het aan Benedictus ligt. Hij noemt onder meer de zorg voor vrede en voldoende voedsel in de wereld, de bescherming van het milieu en het reguleren van migratie.
De paus meent dat „elk economisch besluit morele gevolgen heeft”. Ook roept hij op tot het „herverdelen van rijkdommen”. Regeringen moeten daarop toezien.
Benedictus publiceerde in 2006 zijn eerste encycliek, Deus caritas est (God is liefde). Een jaar later volgde Spe salvi (Gered door de hoop).
De nieuwste encycliek kwam moeizaam tot stand. De vertaling van de brief in het Engels, Frans, Spaans, Portugees, Duits en Chinees leverde weinig problemen op, maar in het Latijn wel. Deze dode taal mist moderne woorden als belastingparadijzen en zakenbanken.
De publicatie werd bijna een jaar uitgesteld, zodat de paus ook over de recessie kon schrijven. Andere onderwerpen die Benedictus aansneed in zijn 144 pagina's tellende werk, zijn onder meer terrorisme, sekstoerisme en milieu. De encycliek was gericht aan de wereldwijd 1,1 miljard katholieken en „alle mensen van goede wil”. Het werk werd naar buiten gebracht aan de vooravond van de G8-top in Italië en drie dagen voordat de paus de recessie bespreekt met de Amerikaanse president Barack Obama.  Overwinning  2. Geplaatst op 06 september 2010 om 11:24 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

Schade door aardbeving in Christchurch Nieuw Zeeland

QUOTE:

3 september 2010 21:06

AMSTERDAM - Een aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter heeft vrijdag in het zuiden van Nieuw-Zeeland veel schade veroorzaakt.
ANP
Aardbeving Nieuw-Zeeland
slideshow video

Huizen, bruggen en wegen werden verwoest. Ook is de elektriciteit uitgevallen in de stad Christchurch. Dat meldden lokale media.

bron
http://www.nu.nl/buitenland/2326173/schade-aardbeving-nieuw-zeeland-.html
QUOTE:

Noodtoestand verlengd in Christchurch

6 september 2010 07:02

CHRISTCHURCH - De noodtoestand in de door een zware aardbeving getroffen Nieuw-Zeelandse stad Christchurch blijft in ieder geval van kracht tot woensdagmiddag. Dat meldden de autoriteiten in Nieuw Zeeland maandag.

bron,
http://www.nu.nl/buitenland/2327125/noodtoestand-verlengd-in-christchurch.html
Gelukkig weinig schade bij mijn familie die in de buurt van Christchurch wonen, maar wel erg voor al die mensen daar getroffen zijn.

EDIT:
Dit bericht is gewijzigd door: Overwinning op 06 september 2010 om 11:31:15  Overwinning  3. Geplaatst op 08 september 2010 om 08:54 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

QUOTE:
Christchurch, Nieuw-Zeeland getroffen door krachtige naschokken.

De door een aardbeving getroffen Nieuw-Zeelandse stad Christchurch is dinsdag opgeschrikt door een reeks van zo'n twintig naschokken. Aardbevingdeskundigen waarschuwden dinsdag dat de regio de komende dagen nog eens getroffen kan worden door een krachtige beving.
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20100907_035


"Na de beving slapen we op waakstand"

CHRISTCHURCH - ,,Om de haverklap voelen we nog naschokken. Het is beangstigend, vooral voor de kinderen. Een aardbeving is toch iets wat je niet in de hand hebt’’, vertelt journalist Henrico Prins, die vorig jaar met zijn gezin naar Christchurch emigreerde, maandagmorgen.
http://www.nd.nl/artikelen/2010/september/06/noodtoestand-verlengd-in-christchur
chVeel schade na aardbeving vlakbij tweede grootste stad van Nieuw-Zeeland

Christchurch, Nieuw-Zeeland is getroffen door een erg zware aardbeving met een magnitude van 7.2. Het epicentrum lag op amper 30 kilometer ten westen van Christchurch, de tweede grootste stad van het land, met 380.000 inwoners.
http://demorgen.be/dm/nl/5377/Extreme-Aarde/article/detail/1153339/2010/09/03/Ve
el-schade-na-aardbeving-vlakbij-tweede-grootste-stad-van-Nieuw-Zeeland.dhtml
EDIT:
Dit bericht is gewijzigd door: Overwinning op 08 september 2010 om 08:56:58
Ga naar:
Om Startkabel.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies:Prima, deze melding niet meer weergeven
X