bijbel

 
Zoeken.nl - Zoek in alle zoekmachines
Cabla - Maak zelf ook een kabel over Bijbel
Op zoek naar Bijbel? - Zoek Bijbel in alle zoekmachines
Start een campagne - jouw website over Bijbel, direct in beeld
 
Home
 
Nieuw bericht
 
Forum info
 
Zoeken
 
 Onderwerp
toevoegen aan favorieten lijst Bijbel > Forum > Christendom > Genezing is een teken.
  Dokter  31. Geplaatst op 29 september 2015 om 12:01 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

QUOTE:
Op 29 september 2015 om 11:02 schreef Theo Bert het volgende:
Omdat ik mij nooit met backmasking heb bemoeid ozocht ik naar commentaar op een christelijke site. Daar beweert men dat het onzin is.
http://forum.credible.nl/viewtopic.php?t=14507


Natuurlijk is dat onzin! Maar heeft niets met onze discussie te maken!
Maar ook hier heb je weer een hoop christelijke die wel in dit soort onzin geloven. Feit is dat christenen geloven dat ze een geest hebben en voeren buiten lichamelijke ervaringen aan als bewijs, terwijl de wetenschap in 2007 heeft bewezen dat dit soort ervaringen worden gegenereerd door de hersenen! Men negeert dus de wetenschap en blijven aan komen met drogredenen al “bewijs”.
Liefde, angst, religieus besef, al die ervaringen hebben een neuronale component. Ze zijn ondenkbaar zonder de hersenen. De biologie van onze hersenen maakt al die ervaringswerelden mogelijk en valt hiermee samen.”
Microscopisch onderzoek van de hersenen brengt geen geest of ziel in beeld, wel hersendelen welke verantwoordelijk zijn voor bepaalde ervaringen en belevingen. Hoe verder het hersenonderzoek vordert, hoe gedetailleerder we in beeld krijgen hoe onze ervaringen samenhangen met de chemie in onze hersenpan. Zonder hersenen zijn deze belevingen onmogelijk om te ervaren. We zijn onze hersenen en niets meer of minder, waar in we belevingen ervaren opslaan en genereren, dankzij de chemie in onze hersenen.
GEEN BEWUSTWOORDING ZONDER HERSENEN.

  Theo Bert  32. Geplaatst op 30 september 2015 om 03:50 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

poid de l'ame 21 grammes.

Een gewichtige wetenschappelijke constatering is dat de ziel gewicht heeft.:

Is het je nooit opgevallen? Velen lopen met hun ziel onder de arm. Anderen missen weer iedere bezieling. Wat zielig toch.
La thèse des 21 grammes ou le poids de l'âme

De amerikaanse arts Duncan MacDougall ( 1866-1920) wist het hoor.
Hij heeft stervenden netjes gewogen. Bezield weegt de mens 21 gram meer dan dood.Zijn conclusie de ziel weegt 21 gram
Ja wel de ziel heeft volgens deze arts dus zelfs gewicht..

Mythe ou réalité ? Quoiqu'il en soit, le mystère demeure.

  Dokter  33. Geplaatst op 30 september 2015 om 07:49 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

QUOTE:
Op 30 september 2015 om 03:50 schreef Theo Bert het volgende:
poid de l'ame 21 grammes.
Een gewichtige wetenschappelijke constatering is dat de ziel gewicht heeft.:
Is het je nooit opgevallen? Velen lopen met hun ziel onder de arm. Anderen missen weer iedere bezieling. Wat zielig toch.
La thèse des 21 grammes ou le poids de l'âme
De amerikaanse arts Duncan MacDougall ( 1866-1920) wist het hoor.
Hij heeft stervenden netjes gewogen. Bezield weegt de mens 21 gram meer dan dood.Zijn conclusie de ziel weegt 21 gram
Ja wel de ziel heeft volgens deze arts dus zelfs gewicht..
Mythe ou réalité ? Quoiqu'il en soit, le mystère demeure.


Nee, dit meen je niet dat je dit experiment uit de jaren 20 aanhaalt als bewijs? Je laat je zelf wel erg kennen zo.
Je weet toch wel dat in de moderne tijd met moderne meetmiddelen bij proeven dit helemaal niet het geval is en dat het met zijn experiment bij maar bij 1 persoon geschiede dat de weegschaal uitsloeg?
Hij vond 6 terminale vrijwilligers en maakte een bed op een bascule weegschaal dat is met zo’n stang waarop gewichtjes verschoven worden
Jouw bizarre verhaal van deze christelijke dokter die in 1907 wilde bewijzen dat de mens een ziel heeft vond 6 terminale vrijwilligers en maakte een bed op een bascule weegschaal dat is met zo’n stang waarop gewichtjes verschoven worden. Van de 6 experimenten werden 2 ongeldig verklaard 1 stierf op het moment dat hij op het bed werd gelegd, en de weegschaal nog niet in was ingesteld, bij de ander liepen de familieleden in de weg. Slechts 1 patiënt verloor op het moment van zijn dood 21 gram en daarna niets meer, 2 anderen verloren minder dan 21 gram en bleven gewicht verliezen na hun dood, en 1 verloor gewicht maar dat herstelde zich later. En bij de meeste had de dokter moeite om het exacte tijdstip van overlijden te bepalen.
Niet echt een precisie wetenschappelijk experiment dus.

Er zijn dus een paar problemen met dit hele verhaal.
A) MacDougall gebruikt een industriële weegschaal die niet erg precies is. Het is moeilijk om kleine afnames goed waar te nemen. Een kleine chocoladereep weegt 20 gram, maar MacDougall gebruikte een weegschaal van een treinstation om zware koffers mee te wegen.
B) Wanneer sterft iemand precies? Als het hart niet meer klopt? Als er geen hersenactiviteit meer is? Sterven is een proces van meerdere minuten, niet één enkele moment.
C) Mensen verliezen constant vocht, lucht en warmte. Het is onmogelijk om een ‘schone’ meting te doen.
D) Als iets gewicht heeft, moet het massa hebben. Waarom is dat niet waar te nemen?
E) Wie zijn oorspronkelijke artikel goed leest, ziet dat de afname maar bij één proefpersoon was waar te nemen. Bij twee anderen was de weegschaal niet goed afgesteld, twee anderen hadden een gewichtsafname die door bleef gaan en één patiënt had een gewichtsafname die na een paar minuten weer weg was.

MacDougall deed het experiment ook nog op vijftien honden. Die hadden allemaal geen gewichtsverlies, precies zoals MacDougall (een religieus christelijk man) dacht. Dieren hadden volgens hem geen ziel.
Meerdere wetenschappers hebben in de jaren daarna zijn experiment proberen na te doen. Allemaal met teleurstellende resultaten. Na de jaren twintig hielden mensen op om te proberen de ziel te meten.

https://www.youtube.com/watch?v=UScRRPXK3cQ

EDIT:
Dit bericht is gewijzigd door: Dokter op 30 september 2015 om 07:51:35  Theo Bert  34. Geplaatst op 01 oktober 2015 om 23:44 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

Dokter: het is een een verhaal dat laat zien dat er meer mensen geloven in het bestaan van een ziel. Het is een zoektocht van materialisten die denken dat als er al een ziel zou bestaan deze gewicht zou moeten hebben. Ik heb geen aanleiding om te verwachten dat de ziel 21 gram weegt.
het laat je zien hoe mensen weigeren te accepteren dat mens meer is dan vlees en bloed.
De Bijbel leert lichaam ziel, en geest. Deze drie eenheid vormt de mens.
zie: de geestelijke mens Watchman Nee.

Matteüs 10:28 Jezus zegt:
28 En weest niet bevreesd voor hen, die wèl het lichaam doden, maar de ziel niet kunnen doden; weest veeleer bevreesd voor Hem, die beide, ziel en lichaam, kan verderven in de hel.

  Dokter  35. Geplaatst op 02 oktober 2015 om 01:16 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

QUOTE:
Op 01 oktober 2015 om 23:44 schreef Theo Bert het volgende:
De Bijbel leert lichaam ziel, en geest. Deze drie eenheid vormt de mens.


Het is bewezen dat bewustzijn enkel kan bestaan door onze hersenen en dat ook buitenlichamelijke ervaringen worden gegenereerd in de hersenen, zonder hersenen dus ook geen buitenlichamelijk bewustwoording en ervaringen!! Je wil de essentie maar niet snappen en probeert maar te bewijzen dat iets bestaat wat niet bestaat met bijbel tekstjes aan te halen wat totaal geen enkele waarde heeft of bewijs levert.

In tegenstelling met wat jij beweert is juist in 2007 bewezen dat buiten lichamelijke gewaarwording in de hersenen plaats vindt.


Antwerpse artsen hebben voor het eerst hersendelen in beeld gebracht die zorgen voor de zeldzame 'out-of-body experience': het gevoel dat je naast je eigen lichaam zweeft. ANP De ontdekking gebeurde toevallig. Een 63-jarige man had een hersenimplantaat gekregen tegen oorsuizen. Maar steeds wanneer het implantaat bepaalde elektrische schokjes gaf, had de man het gevoel een halve meter links achter zijn eigen lichaam te zweven. De ervaring duurde steeds 15 tot 21 seconden. Artsen zagen met hersenscans dan een buitengewone activiteit in twee hersenzones. Epilepsie Patiënten met epilepsie of migraine meldden soms een out-of-body ervaring. Wetenschappers vermoeden dat de buitenlichamelijke gewaarwording ontstaat wanneer hersenen de tastzin, gezichtsvermogen en evenwichtszin niet meer kunnen integreren. "De vaststellingen van het Belgische team zijn van belang om te begrijpen wat er in onze hersenen gebeurt tijdens out-of-body ervaringen", stelde het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) zaterdag. "Tevens helpen de vaststellingen om verder inzicht te verwerven in de wijze waarop onze hersenen in staat zijn om onze zelfperceptie te creëren." Het onderzoek van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA)
verscheen deze week in vakblad The New England Journal of Medicine.


http://www.nu.nl/wetenschap/1299683/artsen-kunnen-buitenlichamelijke-ervaring-op
wekken.html

EDIT:
Dit bericht is gewijzigd door: Dokter op 02 oktober 2015 om 01:17:01  Dokter  36. Geplaatst op 02 oktober 2015 om 01:25 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

QUOTE:
Op 01 oktober 2015 om 23:44 schreef Theo Bert het volgende:
Dokter: het is een een verhaal dat laat zien dat er meer mensen geloven in het bestaan van een ziel. Het is een zoektocht van materialisten die denken dat als er al een ziel zou bestaan deze gewicht zou moeten hebbenPS. Duncan MacDougall was een christen zoals jij, hij was geen atheist of materialist!!!!!!!!!!!!!!!!! Schuif die man niet in mijn schoenen! Jij kwam met zijn verhaal om te bewijzen dat de ziel bestaat, zie jouw onderstaande schrijven!

QUOTE:
Op 01 oktober 2015 om 23:44 schreef Theo Bert het volgende:
Een gewichtige wetenschappelijke constatering is dat de ziel gewicht heeft.:


  Theo Bert  37. Geplaatst op 02 oktober 2015 om 17:26 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

QUOTE:
Op 02 oktober 2015 om 01:25 schreef Dokter het volgende:
[..]
PS. Duncan MacDougall was een christen zoals jij, hij was geen atheist of materialist!!!!!!!!!!!!!!!!! Schuif die man niet in mijn schoenen! Jij kwam met zijn verhaal om te bewijzen dat de ziel bestaat, zie jouw onderstaande schrijven!
[..]
Klopt dat MacDougall een christen was. Neemt niet weg dat zijn onderzoek naar het materialisme neigt. Ik zie zelf geen enkele aanleiding om de ziel gewicht toe te kennen.

Overigens zijn er wetenschappers genoeg die wel gelovig zijn.
Geleerd en gelovig
22 wetenschappers over de God die hen inspireert
Samenvatting
Auteur: Cees Dekker

Alle productspecificaties
Ruim twintig persoonlijke verhalen van prominente wetenschappers over de spanning tussen hun geloof en de wetenschap. Hoe hebben zij zich het geloof eigen gemaakt? Bracht de wetenschap hen in een crisis? Ondervinden zij inderdaad een spanning tussen beide? Hoe ervaren zij de contacten met hun collega's hierover?

Voor dit boek verzamelde Cees Dekker hun persoonlijke verhalen. Zij schrijven over hun religieuze opvoeding en over cruciale overwegingen om wel of niet trouw te blijven aan wat ze thuis hadden meegekregen. Ook doen ze uit de doeken wat hen tot de keuze voor een bepaalde studie bracht en of de ervaringen op de universiteit een worsteling met het geloof opleverden. 'Is er in de loop der tijd veel veranderd?' vraagt Dekker hen, en: 'Hoe ervaar je de contacten met collega's, met kerk en in het publieke domein?'


  Theo Bert  38. Geplaatst op 20 augustus 2016 om 15:13 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

https://www.youtube.com/watch?v=6d3J8rjeOro
Het is 15 jaar geleden dat wij in die kerk waren van T.B.Joshua. In die tijd bouwden de gemeenteleden zelf die enorme kerk. Wij waren daarheen gegaan om zelf waar te nemen.
Deze genezing is wel zeer opvallend, omdat een man, die niet gelooft, wordt gevraagd de handen op te leggen en genezing uit te spreken in de naam van Jezus. De man doet wat hem gezegd wordt door T.B.Joshua.
Hij legt de handen op en spreekt genezing uit in de naam van Jezus. De vrouw geneest en de man komt tot geloof in Jezus en dat God ook nu wonderen doet.

_________________
Jezus, in het Hebreeuws Yeshoea, betekent van God is het heil, God redt. Jezus maakt zijn naam waar.

  Theo Bert  39. Geplaatst op 16 september 2016 om 16:16 uur   quotenieuw berichtemailedit 

 

Over Bekering, Doop, Genezing.

https://www.youtube.com/watch?v=F0zWx2rzxbI

Jezus, in het Hebreeuws Yeshoea, betekent van God is het heil, God redt. Jezus maakt zijn naam waar.


Ga naar pagina: 1, 2, 3, 4

Ga naar:
Om Startkabel.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies:Prima, deze melding niet meer weergeven
X